Kamerbreed tapijt

Engels geweven tapijt heeft een belangrijke plaats in de geschiedenis van textiel. Neem bijvoorbeeld de hoogwaardige Axminster of Wilton met hun eindeloze ontwerpmogelijkheden zoals de Schotse ruit of plaid en andere klassieke patronen, Brits tapijt is een begrip. Met Partners als Ulster en Stevens & Graham is kwaliteit gegarandeerd en hebben we een ruime keuze uit deze traditionele Tartans.

Daarnaast voegen projectgeschikte getufte kwaliteiten, zoals van Westex, met 120 uni kleuren in zowel frisé als velours, veelzijdigheid toe aan het assortiment. Het is dan ook geen verrassing dat het Verenigd Koninkrijk bekend staat als het land van tapijt. Een groot bijkomend voordeel is dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende breedtes, waardoor ze aan diverse behoeften en voorkeuren voldoen.

Pt Contract Carpets heeft een uitgebreide ervaring in handel met het Verenigd Koninkrijk en is daardoor goed bekend met de uitdagingen die Brexit met zich meebrengt, inclusief de bijbehorende regelgeving met betrekking tot import.

Chromojet

Chromojet-printing is een geavanceerde printtechnologie die wordt gebruikt om tapijten te produceren. Bij deze methode worden kleurstoffen tot onder in de pool gespoten met behulp van hoge druk en precisie. Dit resulteert in levendige, gedetailleerde en duurzame prints op het tapijt. Chromojet-geprint tapijt wordt vaak gebruikt in commerciële omgevingen, zoals hotels, beurzen en kantoren, vanwege de mogelijkheid om complexe ontwerpen en logo’s te reproduceren met een hoge mate van precisie en kleurgetrouwheid.

Overige partners

Balsan met hun focus op duurzaamheid en innovatie biedt hoogwaardige projectgeschikt getuft tapijt, die zowel esthetisch aantrekkelijk als milieuvriendelijk is. Balsans solution Dyed kleurproces en gebruik van ECONYL garen zorgt voor een kleurvast, duurzaam en gemakkelijk te onderhouden tapijt.

Radici Carpets staat bekend om zijn hoogwaardige getufte tapijten die vakmanschap en innovatief design combineren. Hun producten worden gewaardeerd om hun duurzaamheid, esthetiek en variëteit aan stijlen, waardoor ze een populaire keuze zijn voor zowel residentiële als commerciële toepassingen.

Maar welk tapijt u ook kiest ze hebben allemaal dezelfde voordelen:

  • geluidsabsorberend;
  • reducering van contactgeluiden;
  • Energiebesparend  door warmte isolatie;
  • sfeerbepalend;
  • een beter loopcomfort;
  • slipveiligheid.

Daarbij houdt tapijt het stof vast en voorkomt het rond dwarrelen van het stof. Dus voor mensen met een allergie heel plezierig.